Fysieke winkel A-merken Grote voorraad
Koude voeten zijn verleden tijd met onze verwarmde sokken

Koude voeten zijn verleden tijd met onze verwarmde sokken

Moet je in de winter op de motor of scooter op pad? Ga je op een zeer koude dag skiën, snowboarden of een berg beklimmen? Misschien houd je van een stevige bos- of strandwandeling op een winterse dag? En wil je koude voeten vermijden? Dan zijn verwarmde sokken dé oplossing!

Verwarmdekleding.nl biedt diverse comfortabele sokken met verwarming aan. Met deze sokken heb je nooit meer last van ijskoude voeten. Wij verkopen alleen sokken met verwarming van de hoogste kwaliteit. Comfortabel en warm kun je met deze sokken je activiteiten in de buitenlucht doen. Verwarmde sokken dragen onder meer bij aan je veiligheid. Bovendien geniet je nog meer van je activiteiten. Lees hieronder meer over sokken met verwarming.

Index

 1. Wat zijn verwarmde sokken?
 2. Waarom elektrisch verwarmde sokken?
 3. Elektrische verwarmde sokken van Gerbing
 4. Koop je verwarmde sokken bij verwarmdekleding.nl
 5. Contact verwarmdekleding.nl
 6. Veelgestelde vragen

Wat zijn verwarmde sokken?

Verwarmde sokken trek je eenvoudig aan over je normale sokken. Deze sokken reiken tot je kuiten en worden daarom ook wel verwarmde kousen genoemd. De sokken zijn te dragen in elke type schoen of laars en geschikt voor elk soort voet.

Bij normale sokken maakt het meestal niet uit aan welke voet je welke sok draagt. Sokken met verwarming zijn specifiek voor de linker- of rechtervoet gemaakt. Je hebt dus een verwarmde sok speciaal voor de rechtervoet en een verwarmde sok speciaal voor de linkervoet. Dit zorgt voor een optimale warmtetoevoer.

Sokverwarming – verwarmingselementen

In de sokken zijn verwarmingselementen aangebracht. Die worden warm doordat een batterij stroom levert. Bij sommige typen verwarmde kousen zitten de
elementen bij het voorste gedeelte van de voet, bij andere typen aan de bovenkant van de voet en/of verspreid over de voetzool.

Uit de batterij loopt een stroomleiding naar de elementen, zodat de elementen verwarmd kunnen worden, zodat je tenen en voeten heerlijk warm blijven.

Verwarmde sokken op batterijen

Zoals hierboven vermeld, werkt de verwarming op batterijen. Dit zijn bijvoorbeeld 1,5-, 7- of 12-voltbatterijen. De batterij is boven in de sok in een klein zakje opgeborgen.

Bestelt u verwarmde sokken op batterijen? Bij veel sokken met verwarming worden de batterijen standaard meegeleverd, net als een (dubbele) batterijlader. Bij sommige verwarmde sokken moet je de batterijen en lader apart bijbestellen.

* Let erop dat je de batterijen regelmatig oplaadt. Ook in de maanden waarin je de sokken met verwarming niet gebruikt. Dit verlengt de levensduur van de batterijen. Advies is om ze dan ook eens keer per maand op te laden.

Oplaadbare sokverwarming via accu

Er zijn ook oplaadbare sokken met verwarming die via de accu van het voertuig kan worden opgeladen. Vaak worden deze oplaadbare sokken met accukabel geleverd.

Temperatuur

Veel verwarmde sokken hebben een standaard temperatuur van rond de 39 graden Celsius.

Er zijn ook verwarmde sokken met een batterij met een ingebouwde temperatuurregelaar. Je bedient de regelaar gemakkelijk met een druk op de knop.

Gebruiksduur verwarming met batterij

Het verschilt per merk hoelang de sokverwarming werkt. Ook speelt mee of de batterijen van de sokverwarming een standaardtemperatuur regelen of zijn voorzien van een ingebouwde temperatuurregelaar. Hoe hoger je de temperatuur instelt met de ingebouwde temperatuurregelaar, hoe meer je van de batterijen vraagt.

De gemiddelde gebruiksduur van batterijen voor de sokken met verwarming met een standaard temperatuurregeling ligt tussen ongeveer 3 en 16 uur. De gemiddelde gebruiksduur van batterijen van verwarmde sokken met een ingebouwde temperatuurregelaar ligt tussen de 2 en 8 uur.

Ook hangt de gebruiksduur van veel batterijen van verwarmde sokken af van de omgevingstemperatuur. De capaciteit van de batterij neemt af naarmate het kouder wordt.

Materiaal verwarming sokken

De sokken zijn gemaakt van een ademend en vochtregulerend materiaal. Hierdoor krijg je geen zweetvoeten. Ook is het materiaal van de sokken vaak stretch en meestal ook naadloos. Daardoor zitten ze zeer comfortabel en voelen ze als een tweede huid.

Waarom elektrisch verwarmde sokken?

Elektrisch verwarmde sokken van verwarmdekleding.nl, zorgen ervoor dat je veilig en comfortabel je activiteit(en) uitvoert. Zo houd je je voeten op de juiste temperatuur.

Sokken met verwarming zijn ideaal voor buitenactiviteiten, vooral bij lage temperaturen. Denk hierbij aan wintersport, een besneeuwde berg beklimmen of motor- of scooterrijden in de winter. Ook zijn ze uitermate geschikt voor paardrijden, fietstochten en wandelingen op winterse dagen. Koude voeten behoren tot het verleden met verwarmde sokken van verwarmdekleding.nl.

Verwarmde sokken – voor extra veiligheid

Dankzij de verwarmde sokken blijven je voeten ook bij lage temperaturen uitstekend functioneren. Dit is heel belangrijk bijvoorbeeld tijdens de wintersport, als je besneeuwde bergen beklimt en als je moet motorrijden in de winter.

Koude voeten kunnen je in gevaar brengen. Bij lage temperaturen kunnen je voeten namelijk onderkoeld raken. Je voeten en tenen worden dan stijf, waardoor het bewegen steeds moeilijker gaat. De kou trekt door je hele lichaam zodra je onderkoelde voeten hebt. Je rilt, raakt snel uitgeput en verliest je concentratie en coördinatie.

Daardoor kun je in gevaarlijke situaties terechtkomen, omdat je de controle verliest. Dat heeft niet alleen voor jou nadelige gevolgen, maar ook voor je omgeving. Houd daarom altijd je voeten op een temperatuur rond de 39 graden Celsius. Elektrisch verwarmde sokken van verwarmdekleding.nl maken dit mogelijk. Zo voer jij je activiteiten bij koude temperaturen gemakkelijker en fijner uit.

Verwarmde sokken – zorgen voor comfort

Met koude voeten kun je niet comfortabel doen wat je wil doen. Rillen en stijve voeten maken je activiteit er niet leuker en aangenamer op. Bij lage temperaturen zorgen warme voeten ervoor dat je schoenen prettiger zitten. Je geniet meer en je beleeft de activiteit intenser.

Ook zitten de elektrisch verwarmde kousen als gegoten. Doordat de sokken vaak naadloos en van stretchmateriaal gemaakt zijn, zitten ze als een tweede huid om je voeten – ze knellen niet en je kunt je vrij bewegen.

De verwarmde kousen zijn gemaakt van een ademend en vochtregulerend materiaal. Hierdoor krijg je geen zweetvoeten in de verwarmde sokken. Je voert je activiteit comfortabel uit.

Elektrische verwarmde sokken van Gerbing

Er zijn diverse merken die elektrisch verwarmde sokken aanbieden. Alleen Gerbing steekt er met kop en schouders bovenuit. Dit merk biedt comfortabele elektrisch verwarmde kousen van zeer hoge kwaliteit aan. Ze zijn geschikt voor elke schoen en laars en voor elke type voet.

Jouw voeten overleven de laagste temperaturen in deze sokken. Daarnaast geniet je van elke seconde van je activiteit in de buitenlucht. Met trots biedt verwarmdekleding.nl, verwarmde sokken van dit Gerbing aan.

Gerbing

Gerbing is dé expert in verwarmde sokken en andere verwarmde kleding. Gordon Gerbing heeft het merk opgericht in 1976. Van oorsprong is Gorden Gerbing een doorgewinterde motorrijder. Hij wilde graag de kou op de motor tegengaan. Daarom ontwikkelde hij elektrisch verwarmde sokken en kleding.

Gerbing is hét merk voor elektrisch verwarmde sokken en kleding in Europa. De elektrisch verwarmde sokken zijn zeer geliefd, omdat ze van hoge kwaliteit zijn. Motorrijders, bergbeklimmers, (winter)sporters, wandelaars, paardrijders en vele andere dragen de sokken van Gerbing. Overigens biedt Gerbing ook sokken met verwarming voor medische doeleinden aan.

Diverse elektrisch verwarmde sokken van Gerbing

Twee pareltjes uit de collectie verwarmde sokken van Gerbing zijn:

 • De 7-volt verwarmde sokken
 • De 12-volt verwarmde sokken

Deze Gerbing-sokken zijn voorzien van een speciale Microwire®-verwarming, die de voeten omringen met warmte. Dit is de efficiëntste en duurzaamste verwarmingstechniek. Het systeem verwarmt de wreef van de voeten en het gehele voetoppervlak.

De batterijen zijn netjes opgeborgen in een zakje boven in de sok. De draad in de sok, die de verwarmingselementen van stroom voorziet, is niet voelbaar. De batterijen zijn uitgerust met een temperatuurregelaar die gemakkelijk met de hand te bedienen is. De batterijen worden opgeladen door middel van een oplader of de accu van het voertuig.

De batterijen hebben een gebruiksduur van 2 tot 8 uur. Dit ligt aan de instelling van de temperatuur en de omgevingstemperatuur.

Gerbings sokken met verwarming zijn naadloos en gemaakt van een ademend en vochtregulerend stretchmateriaal. Dit zorgt voor meer comfort. Je krijgt geen zweetvoeten in deze sokken. De elektrisch verwarmde kousen zijn verkrijgbaar in de maten XS (36-37) tot XXL (47-48).

De 12-volt verwarmde sokken zijn ideaal voor motorrijders. Je krijgt levenslange garantie op de verwarmingselementen in de sokken.

* De elektrisch verwarmde sokken van Gerbing zijn niet geschikt voor de wasmachine. Ze moeten met de hand gewassen worden met een fijnwasmiddel.

Koop je verwarmde sokken bij verwarmdekleding.nl

Bij verwarmdekleding.nl profiteert u van vele voordelen:

 • Wij verkopen alleen verwarmde sokken van de hoogste kwaliteit tegen scherpe prijzen
 • De sokken met verwarming bestel je eenvoudig online
 • De verwarmde sokken zijn uit voorraad leverbaar
 • Onze medewerkers geven graag advies over verwarmde sokken
 • Bij ons retourneer je de verwarmde sokken gratis
 • Bij ons betaal je geen verzendkosten boven de 20 euro
 • Op werkdagen voor 17.00 uur besteld? Dan heb je de volgende dag al verwarmde voeten en tenen!

Contact verwarmdekleding.nl

Wil je meer informatie over elektrisch verwarmde sokken? Of heb je vragen? Neem contact op met verwarmdekleding.nl. Wij helpen graag.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op (020) 480 80 10
Ook zijn wij per e-mail bereikbaar op info@verwarmdekleding.nl

Veelgestelde vragen

Wat zijn precies elektrisch verwarmde sokken?

Dit zijn sokken/kousen die je voeten warm houden bij buitenactiviteiten bij lage temperaturen. In de sokken zitten verwarmde elementen. De verwarming werkt op batterijen. Vanaf de batterij loopt een geleiding naar de elementen, zodat de elementen stroom krijgen voor de verwarming. Je tenen en voeten worden zo heerlijk verwarmd. De sokken trek je gemakkelijk aan over je normale sokken en zijn geschikt voor iedere schoen of laars en elk type voet.

Waarom moet ik verwarmde sokken dragen?

Elektrisch verwarmde sokken zorgen ervoor dat je veilig en comfortabel je activiteit(en) kunt doen. Ze houden je voeten op de juiste temperatuur.

Voor welke activiteiten kan je sokken met verwarming gebruiken?

Verwarmde sokken zijn ideaal voor buitenactiviteiten, vooral bij lage temperaturen. Denk aan wintersport, een besneeuwde berg beklimmen en motor- en scooterrijden in de winter. Ook zijn ze uitermate geschikt voor paardrijden, fietstochten en wandelingen op winterse dagen.

Kan ik bij verwarmdekleding.nl behalve verwarmde sokken ook andere verwarmde kleding kopen?

Jazeker! Wij bieden onder meer de volgende verwarmde kleding aan: